Logo Anatomie1  
 

Roerdomplaan 10
3084 NM Rotterdam

Tel. 010-481 11 55
Fax 010 - 210 16 89

streep Buitenaanzivht Anatomie2  
        Anatomie3  
   

Centrum voor Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op het begeleiden van een sporter tijdens een blessure met als doel om weer op het oude niveau van voor de blessure terug te komen.
Fysiotherapie/revalidatie staat voor het geheel van medische, sociale en mentale maatregelen die tot doel hebben de validiteit van de patiënt/sporter zodanig te herstellen dat optimale beoefening van werk en/of sport weer mogelijk wordt. Daarbij houdt de sportfysiotherapeut rekening met de specifieke eisen van de sport, zoals kracht, coördinatie, energieverbruik en uithoudingsvermogen, en ook met de eisen van de sporter zelf.

Blessure
De sportfysiotherapeut richt zich met name op aandoeningen van bindweefsel, spieren, banden en kapsels van het bewegingsapparaat. Ook de beïnvloeding van het herstel van botten (na fracturen of operaties) behoort tot het werkterrein van de sportfysiotherapeut.
Het is van groot belang het aangedane weefsel op de juiste wijze en op het juiste moment een prikkel aan te bieden die kan leiden tot een optimaal herstel. Dit het liefst via de natuurlijke weg. Eventueel in combinatie met andere medische zorg en disciplines (medicatie, operatief ingrijpen etc).

Anatomie4