Ons team

Samen staan we sterk! Met 6 behandelaars, met elk hun eigen specialismen, staan we voor u klaar om u weer snel op de been te helpen.

Dry Needling

Dry Needling wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Kinderfysiotherapie

Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, maar bij sommige lijkt die ontwikkeling toch anders of langzamer te gaan. De kinderfysiotherapeut is specialist in het signaleren en behandelen van motorische problemen bij kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Orthopedisch Manuele therapie

Met name bij nek-, schouder, rug-, kaak- en borstklachten, die hun oorsprong in de nekwervels en wervelkolom hebben, biedt de Orthopedisch Manuele Therapie uitkomst.

Persoonlijke aandacht

Fysiotherapie Roerdomplaan staat voor een aanpak waarin de patiënt centraal staat. Continu proberen wij onze kennis te vergroten in verschillende specialsmen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut houdt rekening met de specifieke eisen van de sport, zoals kracht, coƶrdinatie, energieverbruik en uithoudingsvermogen, en ook met de eisen van de sporter zelf.

Fysiotherapie voor iedereen

In onze modelregeling is vastgelegd wat de patiƫnt en therapeut van elkaar mogen verwachten, om zodoende tot een optimale behandeling te komen voor een spoedig herstel.

Centrum voor Claudicatio Trainingstherapie

Claudicatio Intermittens is een ziekte waarbij, door afzetting van vet en verharding of verkalking van de slagaders in de benen, onvoldoende aanvoer van zuurstofrijk bloed naar de beenspieren ontstaat. De klachten openbaren zich vooral bij fysieke inspanning, wanneer de benen extra zuurstof nodig hebben, die door de vernauwing in de bloedvaten de benen niet kan bereiken. Hierdoor ontstaan klachten zoals krampen in kuit of bovenbeen. In rusttoestand nemen de klachten dan weer af. In de volksmond wordt claudicatio intermittens ook wel 'etalagebenen' genoemd.

Symptomen van claudicatio

  • pijn, kramp, vermoeidheid, gevoelloosheid en andere vervelende sensaties zoals een zwaar, klemmend gevoel in het been, optredend bij inspanning en verminderend als men even stilstaat. hoe zwaarder de inspanning hoe erger de pijn.
  • huidtemperatuur van een voet is duidelijk lager dan van de andere voet.
  • verdikte teennagels (vaak met schimmelinfectie) en vertraagde nagelgroei
Claudicatio Trainingstherapie

Therapie

Door de pijn bent u geneigd minder te bewegen waardoor de klachten alleen maar verergeren. De fysiotherapeut helpt u om in beweging te blijven en de problemen door etalagebenen te verminderen in uw dagelijkse leven. Doordat lopen pijn gaat doen, gaan veel mensen met etalagebenen op een andere, geforceerde manier lopen. Dit is bedoeld om klachten te vermijden, maar kost veel energie en is op den duur juist hinderlijk. Looptraining onder begeleiding van de fysiotherapeut blijkt daarom heel effectief te zijn. Onder deskundige begeleiding leert u de coördinatie verbeteren en u kunt steeds verder lopen zonder pijn.
Heeft u problemen met specifieke vaardigheden zoals traplopen? Deze kunt u dan gericht trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

De fysiotherapeut leert u hoe u zelfstandig blijvend uw klachten onder controle kunt houden. Hiervoor heeft de fysiotherapeut, naast de behandeling, een activeringsprogramma. Dit stimuleert u om na afloop van de therapie te blijven bewegen en de gezonde leefgewoonten voort te zetten. En dat gaat makkelijker als u plezier heeft in de activiteiten en (eventueel) als u ze in groepsverband doet. De fysiotherapeut adviseert dan ook bewegingsactiviteiten die bij u passen.